Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Generalul Qassem Soleimani (Foto: https://zimbabwevoice.com)

Uciderea generalului Soleimani este un act de război contra Iranului, afirmă regimul de la Teheran

Prin uciderea generalului Qassem Soleimani, Statele Unite au comis un "act de război" împotriva Iranului, a avertizat ambasadorul Iranului la ONU, Majid Takht Ravanchi.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.01.2020 - 12:19

Atacarea cu o dronă americană a convoiului în care se deplasa generalul Soleimani "a fost de fapt un act de război din partea Statelor Unite împotriva poporului iranian", a declarat ambasadorul Iranului la ONU, Majid Takht Ravanchi.

Atacul s-a produs în zona aeroportului internațional din orașul Bagdad, capitala Irakului. Convoiul care a fost atacat ar fi fost format în principal din luptători irakieni pro - iranieni. Situația politică din Orient este complicată și de faptul că guvernul Irakului, țara unde s-a produs atacul, ar avea în prezent relații bune cu cel al Iranului.

Generalul Soleimani (62 de ani) a fost ucis vineri dimineață. El era comandantul Gardienilor Revoluției din Iran și ocupa, neoficial, al doilea loc în ierarhia politică a Iranului, după șeful statului.

Pentagonul a confirmat că atacul în urma căruia a murit generalul Soleimani a fost ordonat de președintele SUA, Donald Trump. În urma acestui incident, se estimează că vor avea loc acțiuni de ripostă din partea regimului de la Teheran și a aliaților lui șiiți din afara Iranului, atât împotriva SUA cât și împotriva Israelului.

Comentarii