19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTurkmenistan, cenzură totală. Scenele erotice din filme, interzise

Turkmenistan, cenzură totală. Scenele erotice din filme, interzise

Legea care, conform cotidianului oficial Neutralny Turkmenistan, a fost promulgată în acest weekend de preşedintele Gourbanguly Berdymukhamedov, invocă “protecţia minorilor” pentru a justifica această interdicţie.

Totuşi, documentul nu explică ce fel de “comportamente nepotrivite” vor fi interzise.

Guvernul acestei ţări în care trăiesc cinci milioane de locuitori, majoritar musulmană, este angajată în mod special într-o luptă împotriva fumatului, aminteşte sursa citată.

De asemenea, textul nu explică ce fel de conţinut va fi considerat “pornografic” sau “erotic”.

De ani buni, posturile de televiziune turkmene difuzează producţii străine din care sunt tăiate scenele mai îndrăzneţe.

Textul noii legi specifică faptul că posturile de televiziune ar trebui să aibă în vedere “crearea de programe de radio sau de televiziune care să prezinte o imagine pozitivă a Turkmenistanului”.

Potrivit organizaţiei Reporteri Fără Frontiere, care plasează această ţară pe poziţia 178 din 180 în clasamentul libertăţii presei, Turkmenistanul se îndreaptă către o “gaură neagră informaţională ce continuă să se mărească”.

Turkmenii au prins obiceiul de a utiliza televiziunea prin satelit pentru a eluda restricţiile, însă în ultimii ani guvernul a intensificat represiunea contra locuitorilor care folosesc antene parabolice, potrivit organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului.

Gurbanguly Berdymukhamedov a venit la putere în 2006, după moartea predecesorului său, Saparmurat Niazov.

Preşedinte, şef al Guvernului şi general de armată, Gurbanguly Berdymukhamedov menţine un control aproape total asupra presei şi a societăţii civile şi a impus un cult al personalităţii sale în această ţară, scrie AFP, citat de Agerpres.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă