Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turiști blocați pe insula Samothraki

Peste 1.000 de turiști au rămas blocați pe insula grecească Samothraki încă de săptămâna trecută din cauza problemelor cu serviciile de feribot. Navele au fost depășite de vânturile puternice care afectează nordul Mării Egee, scriu jurnaliștii de la dailysabah.com.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2019 - 21:53

Mai mult, serviciile de feribot au fost blocate din data de 6 august din cauza unor defecțiuni tehnice ale navelor care făceau naveta între insulă și portul Alexandroupoli, pe continent.

Sute de turiști, inclusiv români, bulgari și turci, așteaptă neliniștiți în portul insulei, deoarece vacanțele lor s-au terminat, în timp ce mulți alții cu rezervări în hotelurile din Samothraki și bilete de feribot așteaptă în Alexandroupoli pentru a ajunge pe insulă. Criza actuală a provocat, de asemenea, o lovitură imensă turismului din regiune.

Servicii gratuite pentru turiștii afectați
 

Primarul din Samothraki, Thanasis Vitsas, a spus că le oferă turiștilor mâncare și cazare gratuită. 

Insulele grecești oferă scene pitorești, mâncare și cazare de calitate și divertisment vibrant vizitatorilor, câștigându-și locul meritat printre primele destinații turistice din întreaga lume. Cu toate acestea, anulările sau întârzierile în serviciile feribotului apar adesea din cauza flotelor îmbătrânite lovite în timpul crizei economice a țării și a caracterului imprevizibil al Mării Egee.

Situată la aproximativ 40 de kilometri (24,8 mile) la sud de continentul grec, Samothraki, o insulă fără un port natural și un aeroport, este o destinație turistică mai puțin populară în comparație cu altele din Grecia și în Turcia vecină.

Comentarii

loading...