Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Turcia: Zeci de persoane arestate pentru presupuse legături teroriste

Poliţia turcă a arestat 35 de persoane în mai multe operaţiuni care au vizat Partidul Muncitorilor din Kurdistan, pentru presupuse planuri de a perturba sărbătoarea Nevruz, care marchează începutul primăverii, a transmis dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2018 - 11:56

În Turcia, cu ocazia sărbătorii Nevruz au loc de obicei demonstraţii pentru apărarea drepturilor minorităţii kurde.

Printre cei arestaţi se află zece oficiali ai Partidului Democratic al Poporului (HDP, pro-kurd) şi un jurnalist de la o publicaţie kurdă.

Membri importanţi ai conducerii HDP se află deja în arest. Guvernul de la Ankara acuză acest partid de legături cu rebelii PKK, lucru negat însă de HDP.

Sărbătoarea Nevruz este marcată de peste 3.000 de ani în Balcani, bazinul Mării Negre, Caucaz, Asia Centrală şi Orientul Mijlociu.

Site-ul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) aminteşte faptul că celebrarea acestei zile urmează străvechiul Drum al Mătăsii, care lega Extremul Orient de Europa, fiind astfel marcată în ţări precum Afganistan, Azerbaidjan, India, Iran, Irak, Kazahstan, Kârgâzstan, Pakistan, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan şi Uzbekistan. Grafia diferă, însă, de la o ţară la alta, sărbătoarea fiind cunoscută şi ca Nowruz, Novruz, Navruz, Nooruz sau Nauryz.

Comentarii