Turcia va exporta bijuterii în valoare de 6 miliarde de dolari

Turcia şi-a propus să exporte bijuterii în valoare de 6 miliarde de dolari în 2019, urmând ca până în 2023 cifra să se dubleze la 12 miliarde de dolari, ne spune Anadolu

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2019 - 21:00

Potrivit lui Mustafa Kamar, sectorul bijuteriilor este sectorul economiei turceşti cu cele mai bune performanţe la export. În primele şapte luni ale acestui an exporturile sectorului bijuteriilor au crescut cu 12,8% până la 2,2 miliarde dolari, după ce pe ansamblul anului 2018 exporturile au crescut cu 35% până la 4,4 miliarde dolari.

"Măsurile adoptate de JTR în domeniul vânzărilor şi marketingului pentru a creşte performanţa sectorului au fost eficiente", a apreciat Mustafa Kamar. Acesta a subliniat că sectorul bijuteriilor din Turcia numără aproximativ un milion de angajaţi prin intermediul a 35.000 de bijutieri şi 6.000 de producători.

"Turcia este un important producător internaţional de bijuterii, alături de India, China şi Italia", a mai spus Mustafa Kamar, menţionând de asemenea locul central ocupat de Turcia pe piaţa aurului graţie poziţiei sale geopolitice.

Kamar a mai spus că în următoarele zile reprezentanţii Asociaţiei exportatorilor de bijuterii din Turcia intenţionează să viziteze mai multe oraşe din străinătate precum Miami şi Hong Kong, în încercarea de a stimula exporturile.

Comentarii