Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turcia suspendă acordul cu Grecia privind readmisia migranților

Turcia a suspendat acordul de readmisie a migranţilor cu Grecia, a declarat ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.06.2018 - 19:52

Cei patru soldaţi au fost eliberaţi luni după ce a expirat un ordin de prelungire a custodiei lor. O decizie privind solicitările lor de azil este în curs de aşteptare.

'Avem un acord bilateral de readmisie. Am suspendat acest acord de readmisie', a spus Cavusoglu, adăugând că un acord separat privind migranţii între UE şi Turcia va continua să fie în vigoare.

În cadrul acordului bilateral semnat în 2001, 1.209 cetăţeni străini au fost expulzaţi în Turcia din Grecia în ultimii doi ani, potrivit unor date furnizate de Ministerul protecţiei civilă din Grecia.

Potrivit ministrului Cavusoglu, guvernul grec doreşte să rezolve problema soldaţilor, dar judecătorii greci se află sub presiunea Occidentului.

'Guvernul grec doreşte să rezolve această problemă. Dar vedem de asemenea că există presiuni serioase asupra Greciei din partea Occidentului. Mai ales asupra judecătorilor greci', a spus Cavusoglu.

Soldaţii au fugit în Grecia după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016 din Turcia. Ankara a cerut ca aceştia să-i fie predaţi, fiind acuzaţi de implicare în puciul eşuat. Instanţe din Grecia au respins cererea de extrădare şi soldaţii turci în cauză au negat acuzaţiile aduse, afirmând că se tem pentru viaţa lor.

În mai, instanţa administrativă la vârf din Grecia a respins un recurs al guvernului grec împotriva unei decizii administrative a unui consiliu de a acorda azil unuia dintre soldaţii turci. 

Comentarii

loading...