12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalTurcia doreşte ca Adunarea Generală a ONU să adopte o moţiune privind...

Turcia doreşte ca Adunarea Generală a ONU să adopte o moţiune privind Ierusalimul

Într-un interviu acordat postului de radio turc TRT Haber, Cavusoglu a spus că o comisie independentă trebuie să elaboreze un raport privitor la violenţele din Fâşia Gaza şi că Israelul trebuie să se supună legilor.

Trupele israeliene au împuşcat mortal zeci de protestatari palestinieni la graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza luni, în ziua când SUA şi-au inaugurat ambasada la Ierusalim.

În 1980, Israelul a votat o lege care a declarat Ierusalimul capitala sa ‘unică şi indivizibilă’, incluzând cartierele palestiniene din partea de est cucerită de statul evreu în 1967 şi pe care palestinienii o doresc drept capitală a statului lor independent la care aspiră. ONU a declarat această decizie ilegală şi le-a cerut statelor care aveau misiuni diplomatice la Ierusalim să le retragă.

Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, Republica Dominicană, Ecuador, Guatemala, Haiti, Panama, Salvador, Uruguay, Venezuela şi Olanda au dat curs apelului ONU. Costa Rica şi Salvador au revenit în 1984 la Ierusalim, înainte de a pleca din nou în 2006.

În urma deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, unele ţări au afirmat că vor face acelaşi pas, iar Israelul încearcă să le convingă şi pe celelalte să urmeze acest exemplu.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă