Turcia afirmă că în calea aderării sale la UE au fost puse ''obstacole politice''

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, a afirmat joi că obiectivul Turciei este aderarea cu drepturi depline la Uniunea Europeană, dar că ea se confruntă cu obstacole politice, relatează dpa şi AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

22.11.2018 - 13:49

''Declaraţiile care exclud Turcia şi ignoră statutul său de candidat (la aderare) nu fac bine'', a declarat Cavusoglu într-o conferinţă de presă la Ankara cu şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, şi cu comisarul pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn.

''Obstacolele politice puse împiedică nu numai Turcia, ci şi creşterea economică, bunăstarea şi stabilitatea politică a Uniunii Europene'', a afirmat ministrul turc, adăugând că ''UE trebuie să deschidă porţile pe care ea le-a închis''.

Vizita la Ankara a celor doi oficiali ai UE survine în timp ce procesul de aderare a Turciei la blocul comunitar este într-un punct mort.

Relaţiile au devenit puternic tensionate ca urmare a tentativei de puci eşuate din iulie 2016. UE a criticat puternic epurările de mare amploare întreprinse de către autorităţi turce, acţiuni ce i-au vizat de asemenea pe opozanţi şi mediile critice.

Comentarii