15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalTurcia acuză SUA că „închid ochii” în privinţa uciderii jurnalistului saudit

Turcia acuză SUA că „închid ochii” în privinţa uciderii jurnalistului saudit

Preşedintele Donald Trump a declarat marţi că, indiferent dacă prinţul moştenitor saudit este implicat sau nu în asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, Statele Unite vor menţine relaţiile cu Arabia Saudită, pentru protejarea intereselor americane, pe cele ale Israelului şi ale altor aliaţi.

„Serviciile noastre secrete continuă să analizeze toate informaţiile, dar se poate foarte bine ca prinţul moştenitor să fi avut cunoştinţă de acest eveniment tragic – poate că a ştiut, poate că nu a ştiut!”, a declarat Trump.

Comentariile lui Donald Trump sunt contrazise de CIA, care consideră că moartea jurnalistului saudit a fost ordonată de prinţul moştenitor.

Numan Kurtulmus, vicepreşedintele partidului AK din Turcia, a contrazis remarcile făcute de preşedintele american.

„Declaraţiile de ieri sunt comice. Nu este posibil ca o agenţie de informaţii de rangul CIA, care ştie şi ce culoare are blana pisicii care merge prin grădina consulatului, să nu ştie cine a ordonat uciderea. Acest lucru nu este credibil nici pentru opinia publică din Statele Unite, nici la nivel mondial”, a declarat Kurtulmus.

În urma unei întâlniri cu secretarul american de Stat, Mike Pompeo, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că Turcia nu este complet satisfăcută cu nivelul de cooperare primit din partea Arabiei Saudite în acest caz.

 

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă