Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tunisia a votat prima sa lege contra rasismului

Parlamentul tunisian a votat o lege, aşteptată de mult timp, prin care sunt pedepsite afirmaţiile rasiste, incitarea la ură şi discriminările, un progres calificat drept istoric de asociaţiile pentru apărarea drepturilor minorităţilor, transmite miercuri AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

10.10.2018 - 14:49

''Este un punct de cotitură extrem de important în istoria Tunisiei, echivalent cu abolirea sclaviei'', a declarat preşedintele Forumului tunisian pentru drepturile economice şi sociale (FTDES), Messaoud Romdhani.

În Tunisia, sclavia a fost abolită în anul 1846.

Legea 11/2018 privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială prevede pedepse cu închisoarea între una şi 12 luni şi amenzi de până la 1.000 de dinari tunisieni (330 de euro) pentru declaraţii cu caracter rasist.

''Incitarea la ură, ameninţările rasiste, apologia rasismului, precum şi crearea sau participarea la o organizaţie care susţine într-o manieră clară şi repetitivă discriminările'' sunt pasibile de pedepse cu închisoarea între unu şi trei ani şi amenzi de până la 3.000 dinari tunisieni (aproximativ 1.000 de euro).

Noul act normativ a fost adoptat după lungi dezbateri în parlamentul Tunisiei, cu 125 voturi pentru, un vot contra şi cinci abţineri.

''Acesta este un moment istoric pentru Tunisia'', a apreciat Asociaţia tunisiană pentru sprijinul minorităţilor (ATSM), care a precizat că va veghea la aplicarea corectă a noii legi.

Comentarii

loading...