Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Forțe sprijinite de SUA au fost comasate lângă Daraa, la frontiera cu Iordania

Trupele americane și rusești, pe picior de război în Siria

Forțe sprijinite de SUA au fost comasate lângă Daraa, la frontiera cu Iordania, locul unde a izbucnit revoluția siriană, care a intrat de la 11 martie în al optulea an.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 13.03.2018 - 20:59

Forțele comasate, ce includ și brigăzi ale Armatei Siriene Libere, au misiunea de a contracara atacurile milițiilor șiite pro-Assad și de a tăia drumul Daraa-Damasc, deschizând un al doilea front pentru a disloca trupele lui Assad din regiunea Ghouta de Est, unde acestea ignoră rezoluția ONU de încetare a focului.

Avioanele regimului atacă fără întrerupere provincia Daraa, violând înțelegerea ruso-americană privind încetarea focului în această regiune. Casa Albă a avertizat că aceste atacuri nu vor rămâne fără răspuns și a convocat o întrunire de urgență în Iordania.

În același timp, forțele americane și saudite au început exerciții militare comune la granița Arabiei Saudite cu Iordania. Militarii americani și tehnica de luptă vor rămâne în Arabia Saudită după încheierea exercițiilor. Similar, au debutat exercițiile militare israeliene împreună cu trupe americane.

    Rușii amenință

Toate aceste manevre au alarmat Rusia. Ministerul Apărării rus este pregătit să ia contramăsuri în cazul unui eventual atac cu rachete al SUA asupra Damascului, dacă va exista o ameninţare pentru militarii ruşi din teren, a declarat şeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov.

„Consilieri ruşi au fost detaşaţi la instituţii şi facilităţi ale Ministerului Apărării sirian din Damasc, de asemenea există reprezentanţi ruşi la Centrul de reconciliere a părţilor beligerante şi în cadrul poliţiei militare.

În caz de ameninţare împotriva militarilor noştri, forţele armate ale Federaţiei Ruse vor lua măsuri de represalii atât împotriva rachetelor propriu-zise, cât şi împotriva vectorilor de transport al acestora”, a avertizat generalul Valeri Gherasimov.

Comentarii

loading...