15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTrump vrea separarea familiilor de migranți clandestine

Trump vrea separarea familiilor de migranți clandestine

“Eu nu vreau să fie separaţi copiii de părinţii lor”, a asigurat el, adăugând:”Când îi inculpaţi pe părinţi pentru intrare ilegală în ţară, ceea ce trebuie făcut, trebuie să-i despărţiţi pe copii de aceştia”.

Insistând asupra necesităţii de a lupta împotriva traficanţilor care se “joacă cu sistemul”, preşedintele american a acuzat presa că este complice a acestora.

“Nu vrem ca aceşti oameni să ne inunde ţara”, a afirmat el. “Vrem ca ei să vină urmând o procedură legală şi vrem, în fine, un sistem după merit”, a spus Trump în continuare.

“Cei care fac o cerere de azil pe cale legală nu sunt obiectul niciunei urmăriri penale. Ştirile ‘false din media’ (fake news media) nu vorbesc despre aceasta niciodată. Ele îi ajută pe aceşti traficanţi aşa cum nimeni nu ar putea să o creadă”, a adăugat el, fără alte precizări.

Aşa cum face de mai multe zile, preşedintele american i-a acuzat încă o dată pe democraţi că ar fi responsabili de criza actuală, estimând că ei împiedicau orice reformă a imigraţiei în Congres. 

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă