Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Trump vrea să sancționeze statul California pentru că acceptă prea mulți migranți

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat joi că ar putea retrage din California agenţii federali ai serviciilor de imigrare, informează AFP citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.02.2018 - 08:56

În cadrul unei reuniuni la Casa Albă pe tema securităţii în şcoli şi a armelor de foc, Trump s-a referit şi la politica statului California privind migraţia. "Cinstit, e o ruşine situaţia cu oraşele-sanctuar".

"Pe cuvânt, dacă aş vrea să retrag oamenii noştri din California, ar fi un haos cu criminalitatea cum n-aţi mai văzut", a spus preşedintele, referindu-se la agenţii Immigration and Customs Enforcement (autoritatea vamală şi pentru imigraţie) şi ai poliţiei de frontieră.

"În două luni ne-ar ruga să ne întoarcem. Şi ştiţi ceva? Mă gândesc s-o fac!".

Circa 300 de localităţi californiene şi-au creat statutul de "sanctuar" pentru migranţi, refuzând să coopereze cu autorităţile federale pentru reţinerea celor bănuiţi că sunt străini fără acte în regulă. Nici statul în general nu aplică politica federală privind identificarea şi raportarea imigranţilor ilegali.

Comentarii

loading...