Trump, vizită în Irlanda în iunie

Preşedintele Donald Trump se duce în Irlanda şi se va întâlni cu prim-ministrul irlandez Leo Varadkar în timpul vizitei sale în Europa cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Debarcării, a anunţat marţi Casa Albă, informează France Presse.

Share

Rl online 0 comentarii

22.05.2019 - 09:13

"Preşedintele Donald Trump şi prima doamnă Melania Trump au acceptat invitaţia prim-ministrului Leo Varadkar de a vizita Irlanda când vor fi în Europa pentru o vizită de stat în Regatul Unit şi pentru evenimentele din Regatul Unit şi Franţa, de marcare a 75 de ani de la Debarcare", a transmis Casa Albă.


Preşedintele american şi prim-ministrul irlandez vor avea "o întâlnire bilaterală la Shannon pe 5 iunie", se precizează într-un comunicat.

Cei doi lideri s-au văzut în martie la Casa Albă cu ocazia zilei Sfântului Patrick, sărbătoarea sfântului patron al Irlandei.

Donald Trump, care va efectua prima vizită în Irlanda de la alegerea sa ca preşedinte, deţine un teren de golf lângă oraşul Shannon, în localitatea Doonbeg.

Liderul de la Casa Albă va efectua o vizită în Marea Britanie în perioada 3-5 iunie, în timpul căreia va fi oaspetele reginei Elisabeta a II-a şi se va întâlni cu prim-ministrul Theresa May.

El va asista de asemenea la o ceremonie la Portsmouth, în sudul Angliei, pentru cea de-a 75-a aniversare a debarcării aliaţilor la 6 iunie 1944, înainte de a se duce în Normandia, Franţa, pentru o altă ceremonie dedicată aceluiaşi eveniment istoric.

Comentarii