14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump, vizită în Irlanda în iunie

Trump, vizită în Irlanda în iunie

“Preşedintele Donald Trump şi prima doamnă Melania Trump au acceptat invitaţia prim-ministrului Leo Varadkar de a vizita Irlanda când vor fi în Europa pentru o vizită de stat în Regatul Unit şi pentru evenimentele din Regatul Unit şi Franţa, de marcare a 75 de ani de la Debarcare”, a transmis Casa Albă.

Preşedintele american şi prim-ministrul irlandez vor avea “o întâlnire bilaterală la Shannon pe 5 iunie”, se precizează într-un comunicat.

Cei doi lideri s-au văzut în martie la Casa Albă cu ocazia zilei Sfântului Patrick, sărbătoarea sfântului patron al Irlandei.

Donald Trump, care va efectua prima vizită în Irlanda de la alegerea sa ca preşedinte, deţine un teren de golf lângă oraşul Shannon, în localitatea Doonbeg.

Liderul de la Casa Albă va efectua o vizită în Marea Britanie în perioada 3-5 iunie, în timpul căreia va fi oaspetele reginei Elisabeta a II-a şi se va întâlni cu prim-ministrul Theresa May.

El va asista de asemenea la o ceremonie la Portsmouth, în sudul Angliei, pentru cea de-a 75-a aniversare a debarcării aliaţilor la 6 iunie 1944, înainte de a se duce în Normandia, Franţa, pentru o altă ceremonie dedicată aceluiaşi eveniment istoric.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă