Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump, urmat pe Twitter de 19% dintre utilizatorii americani ai reţelei de socializare

Aproape un utilizator american de Twiter din cinci (19%) este abonat al contului oficial al preşedintelui Donald Trump, urmat de 62 de milioane de utilizatori pe reţeaua de socializare, potrivit unei anchete publicate luni de Pew Research Center, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

15.07.2019 - 21:35

Sondajul arată că peste jumătate din aceşti navigatori pe Internet (54%) sunt în favoarea politicii locatarului Casei Albe şi a tweeturilor sale, adesea polemice.

Pew Research Center sugerează însă că influenţa lui Donald Trump pe Twitter, reţeaua sa de socializare predilectă, rămâne limitată, în măsură în care doar 22% dintre adulţii americani deţin un cont pe această platformă.

Al 45-lea preşedinte american este, de altfel, mai puţin influent pe Twitter în rândul americanilor decât predecesorul său Barack Obama, urmat de 25% din utilizatorii de Twitter din Statele Unite (107 milioane de abonaţi).

Între utilizatorii reţelei de socializare, aproape trei republicani din zece este abonatul lui Trump, în timp ce în rândul democraţilor această proporţie este de 13%.

Ancheta a fost efectuată din decembrie 2018 în iulie 2019 pe un eşantion de 2.388 de adulţi americani prezenţi pe Twitter şi care au acceptat să-şi împărtăşească datele publice centrului de cercetare.

Aceste date sunt publicate în contextul în care Donald Trump se află focul unor critici cu privire la o serie de tweeturi împotriva unor alese democrate de culoare, pe care le-a îndemnat ”să se întoarcă” în ţara de origine, în pofida faptului că mai multe dintre le sunt născute în Statele Unite.

Comentarii