Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump susţine că premierul japonez Shinzo Abe l-a nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

Preşedintele american Donald Trump a dezvăluit, vineri, că premierul japonez Shinzo Abe l-a nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de a aduce pacea între Coreea de Sud şi Coreea de Nord, scrie Politico.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.02.2019 - 09:13

Trump a declarat că Abe i-a arătat "cea mai frumoasă scrisoare de cinci pagini” pe care a trimis-o la comitetul norvegian care acordă prestigiosul premiu în fiecare an.
 
"Erau nave militare şi rachete zburau deasupra Japoniei, iar alarmele se declanşau. Acum dintr-odată, se simt bine. Se simt în siguranţă. Eu am făcut acest lucru”, a declarat Trump în faţa reporterilor la Casa Albă.
 
Ambasada Japoniei de la Washington nu a răspuns la un email pentru a confirma declaraţiile lui Trump. Preşedintele american a declarat că "probabil nu va primi niciodată” premiul, însă a precizat că i-a mulţumit lui Abe.
 
"Dar este în regulă. I l-au acordat lui Obama. Nici măcar nu ştia pentru ce l-a primit”, a declarat Trump.
 
Fostul preşedinte american Barack Obama a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru "eforturile sale extraordinare de a întări diplomaţia internaţională şi cooperarea între popoare” în 2009, un an în care a lucrat pentru a limita armele nucleare. El a fost al patrulea preşedinte care a primit un premiu Nobel.
 
Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in i-ar fi spus în mai lui Trump că merită premiul Nobel pentru munca depusă privind dezarmarea nucleară a peninsulei coreene, comentarii numite de Trump la acea vreme ca fiind "foarte generoase”.
 
Trump urmează să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-un într-un summit organizat în Vietnam, pe 27-28 februarie, pentru a continua eforturile privind dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

Comentarii

loading...