10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump sugerează din nou anchetarea emisiunii Saturday Night Live de pe NBC

Trump sugerează din nou anchetarea emisiunii Saturday Night Live de pe NBC

“N-am găsit nimic de râs în show-ul obosit SNL de pe Fake News NBC!” – a asigurat Trump duminică pe Twitter. “Întrebarea este cum îşi continuă Reţelele aceste atacuri antirepublicane nesancţionate? Şi multe alte emisiuni? Foarte necinstit şi trebuie făcute cercetări. Acesta este adevăratul Complot!” – a scris Trump.

Sâmbătă, Alec Baldwin, care îl parodiază de ani la rând pe actualul preşedinte în emisiunea săptămânală de pe NBC, a ironizat prestaţia lui Trump de la o conferinţă de presă din ajun în cursul căreia a declarat, între altele, că ridicarea unui zid la graniţa de sud a SUA este o “urgenţă”, în pofida statisticilor propriei administraţii care par să-l contrazică.

Actorul a reacţionat cu calm la mesajul lui Trump, replicându-i tot pe Twitter: “Trump schelălăie, caravana trece”.

Nu este prima dată când Donald Trump sugerează “cercetarea” SNL, care i-a parodiat de altfel pe toţi preşedinţii SUA începând cu primul său sezon, în 1975. După ce un episod al emisiunii difuzat de Crăciun şi intitulat “It’s a Wonderful Life” (Viaţa e minunată”) a propus o lume în care Trump nu a fost ales preşedinte, actualul lider de la Casa Albă a pus sub semnul întrebării legalitatea reflectării sale “necinstite” în media, folosind şi atunci termenul de “complot” – în contextul în care campania prezidenţială a lui Trump face obiectul unei anchete federale privind un posibil complot ce a implicat şi agenţi străini cu scopul câştigării alegerilor.

“Atitudinea permanent părtinitoare a unor reţele ca NBC & tonomatele democrate ca SNL este un Adevărat scandal. Mediatizare necinstită şi reclamă pentru democraţi. Ar trebui încercat la tribunal, nu poate fi legal? Doar defăimare şi denigrare! Complot?” – a transmis atunci Trump.

Prietenii lui Trump de la Fox News au încercat, în 2007, să contracareze succesul SNL cu o emisiune intitulată “The 1/2 Hour News Hour” (“Ora de ştiri de o jumătate de oră”), care nu a rezistat însă decât patru luni din lipsă de audienţă, aminteşte dpa.

“Media corupte sunt duşmanul poporului” – a reiterat duminică Trump în mesajul său pe Twitter, cu majuscule şi semnul exclamării.

Cele mai citite

Renunțarea la candidatul unic PSD-PNL poate declanșa criza politică. Luptele electorale din interiorul Coaliției pot afecta Guvernul

Președintele Klaus Iohannis, aflat acum în Coreea de Sud, pare să fie îngrijorat de modul cum va evolua relația PSD - PNL după ce...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă