Trump sugerează din nou anchetarea emisiunii Saturday Night Live de pe NBC

Preşedintele american Donald Trump are o nouă urgenţă: liderul de la Casa Albă a cerut - din nou - anchetarea show-ului televizat Saturday Night Live (SNL) difuzat de NBC pentru că a fost luat peste picior, relatează dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.02.2019 - 12:15

"N-am găsit nimic de râs în show-ul obosit SNL de pe Fake News NBC!" - a asigurat Trump duminică pe Twitter. "Întrebarea este cum îşi continuă Reţelele aceste atacuri antirepublicane nesancţionate? Şi multe alte emisiuni? Foarte necinstit şi trebuie făcute cercetări. Acesta este adevăratul Complot!" - a scris Trump.

Sâmbătă, Alec Baldwin, care îl parodiază de ani la rând pe actualul preşedinte în emisiunea săptămânală de pe NBC, a ironizat prestaţia lui Trump de la o conferinţă de presă din ajun în cursul căreia a declarat, între altele, că ridicarea unui zid la graniţa de sud a SUA este o "urgenţă", în pofida statisticilor propriei administraţii care par să-l contrazică.

Actorul a reacţionat cu calm la mesajul lui Trump, replicându-i tot pe Twitter: "Trump schelălăie, caravana trece".

Nu este prima dată când Donald Trump sugerează "cercetarea" SNL, care i-a parodiat de altfel pe toţi preşedinţii SUA începând cu primul său sezon, în 1975. După ce un episod al emisiunii difuzat de Crăciun şi intitulat "It's a Wonderful Life" (Viaţa e minunată") a propus o lume în care Trump nu a fost ales preşedinte, actualul lider de la Casa Albă a pus sub semnul întrebării legalitatea reflectării sale "necinstite" în media, folosind şi atunci termenul de "complot" - în contextul în care campania prezidenţială a lui Trump face obiectul unei anchete federale privind un posibil complot ce a implicat şi agenţi străini cu scopul câştigării alegerilor.

"Atitudinea permanent părtinitoare a unor reţele ca NBC & tonomatele democrate ca SNL este un Adevărat scandal. Mediatizare necinstită şi reclamă pentru democraţi. Ar trebui încercat la tribunal, nu poate fi legal? Doar defăimare şi denigrare! Complot?" - a transmis atunci Trump.

Prietenii lui Trump de la Fox News au încercat, în 2007, să contracareze succesul SNL cu o emisiune intitulată "The 1/2 Hour News Hour" ("Ora de ştiri de o jumătate de oră"), care nu a rezistat însă decât patru luni din lipsă de audienţă, aminteşte dpa.

"Media corupte sunt duşmanul poporului" - a reiterat duminică Trump în mesajul său pe Twitter, cu majuscule şi semnul exclamării.

Comentarii