16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump și Juncker sunt nedespărțiți

Trump și Juncker sunt nedespărțiți

Cei doi au continuat discuţia anterioară privind cooperarea comercială între SUA şi UE, în care au fost de acord să nu mai impună noi taxe contra UE şi să acţioneze pentru a elimina taxele pentru toate bunurile industriale în afară de autoturisme, să mărească cooperarea privind achiziţiile din domeniul energiei şi să colaboreze pentru a reforma Organizaţia Mondială a Comerţului.

O purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene a confirmat convorbirea telefonică: „A fost, într-adevăr, o continuare a întâlnirii de la Washington“, a declarat ea.

Întâlnire care s-a terminat cu un pupat pe obraz, ce a pecetluit viitoarea prietenie.

„În contrast cu comportamentul meu obişnuit, iniţiativa nu a venit de la mine. Nici nu ştiam că se află un fotograf în Biroul Oval, dar reprezintă foarte bine ambianţa momentului“, a declarat Juncker pentru canalul de televiziune german ARD.

Business Insider a scris că președintele Comisiei Europene l-a câștigat pe Trump folosind cartonaşe colorate pentru a-i explica problemele politicilor comerciale globale, în timpul întâlnirii lor.

Președintelui american îi plac expunerile scurte, însoțite de diagrame și hărți și a considerat că Juncker este un partener de viitor, cu care are un limbaj comun.

Juncker l-a convins că SUA nu se află în deficit pe piaţa de schimb, ci că sunt chiar pe excedent, dacă sunt luate în calcul serviciile şi profiturile companiilor americane din Europa. 

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă