11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalTrump se pregătește să încheie Convenția Republicană vorbind ”pe scena mondială” a...

Trump se pregătește să încheie Convenția Republicană vorbind ”pe scena mondială” a Casei Albe

După demonstrația democrată, oferită la convenția online în cadrul căreia, în această săptămână, a fost nominalizat, Joe Biden, versiunea republicană a evenimentului, care începe luni și se va încheia joi, cu Trump acceptând nominalizarea sa pentru un al doilea mandat, va duce lucrurile mai departe.

În loc să își organizeze convenția online sau să caute un loc alternativ, Trump își va prezenta discursul de la Casa Albă, acesta fiind în sine un act de bravadă care forțează regulile de etică și eticheta prezidențială. Trump și-a justificat alegerea ca fiind cea mai practică și mai eficientă modalitate după anularea, forțată de COVID-19, a planurilor republicane pentru o convenție tradițională, organizată cu participarea unor mulțimi de oameni, în Carolina de Nord.

După cum spune chiar președintele american, Trump trăiește deja la Casa Albă, însă, transformând reședința prezidențială în sediul său politic și solicitând să amenajeze mall-ul național adiacent într-un loc de lansare a artificiilor, Trump își arată de asemenea în mod deliberat puterea, în contrast cu discreta abordare online a lui Biden. “Va vorbi pe scena mondială”, a spus consilierului Kellyanne Conway reporterilor, motivând decizia președintelui în privința alegerii locului finalului Convenției Republicane.

Prima parte oficială a Convenției va avea loc luni la Charlotte, Carolina de Nord, în prezența unui grup mic de delegați republicani și, eventual, a lui Donald Trump, decis să participe personal. Prima doamnă, Melania Trump, este de așteptat să facă observații din emblematica Grădină a Trandafirilor de la Casa Albă, iar vicepreședintele Mike Pence, extrem de important în efortul de agregare a sufragiilor votanții creștini de dreapta pe stindardul lui Trump, își va susține discursul la Baltimore miercuri. Restul programului, înainte de finalul rezervat joi lui Donald Trump, este de așteptat să ofere opiniei publice discursurile membrilor familiei prezidențiale, care sunt parte integrantă a campaniei sale, și cele ale aliaților din Congres sau a ale altor invitați speciali, care vor evidenția legătura strânsă între patriotism și retorica antisocialistă.

În cadrul convenției democraților, probabil că cea mai eficientă invitată a fost fiica unei victime a coronavirusului, care a acuzat guvernarea lui Trump de faptul că l-a determinat în mod fatal pe tatăl ei să creadă că pandemia nu este o problemă serioasă, aceasta fiind o linie cheie de atac în alegeri a partidului lui Biden. În replică, republicanii își vor folosi oaspeții pentru a accentua ceea ce Trump susține deja de o bună perioadă, anume că planul democraților este acela de a semăna anarhia pe întreg teritoriul american.

Plecând de la discursul lui Trump, potrivit căruia contracandidatul său, Joe Biden, este ”împotriva lui Dumnezeu și împotriva armelor”, invitațiile republicane s-au îndreptat către Patricia și Mark McCloskey, care au devenit eroi populari de dreapta atunci când au fost filmați fluturând arme de foc la un grup de protestatari care mergeau pe strada lor din St Louis. Deși ulterior a fost acuzat de încălcarea regomului armelor, cuplul a fost extrem de lăudat și de mediatizat de Trump și de susținătorii săi în Fox News și în toată sfera mass-media conservatoare.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă