Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump se amestecă într-o plemică în urma unui incident între liceeni albi şi amerindieni

Elevi de la un liceu catolic american acuzaţi că au vrut să ridiculizeze un activist al cauzei amerindiene ”au fost trataţi în mod injust”, consideră Donald Trump, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2019 - 11:30

Şeful statului a reacţionat, la rândul său, în urma unei polemici cu privire la înregistrări video filmate sâmbătă la Washington, în care liceeni albi înfruntă amerindieni prin zâmbete dispreţuitoare, consideră unii.

Unii dintre aceşti liceeni purtau celebra şapcă roşie din campanie a preşedintelui Trump, cu mesajul "Make America Great Again".

”Se pare că Nick Sandman & elevii catolici de la Covington au fost trataţi în mod injust prin judecăţi pripite care s-au dovedit false - defăimaţi în presă”, a scris luni pe Twitter locatarul Casei Albe.

Tweet-ul pare să preia, aşa cum s-a mai întâmplat, adesea, un argument al postului Fox News, care s-a lansat în apărarea acestor liceeni, vrând să demonstreze că prezentarea unor imagini în alte publicaţii este părtinitoare.

Incidentul a avut loc pe treptele Lincoln Memorial, un monument dedicat gloriei fostului preşedinte Abraham Lincoln, în timp ce unii manifestau împotriva avortului, iar ceilalţi pentru drepturile autohtonilor.

Dioceza catolică din Kentucky, statul din care provin liceenii, le-a condamnat, sâmbătă, atitudinea, drept ”contrară învăţăturilor Bisericii despre demnitate şi respectarea persoanei”.

Nathan Phillips, un activist amerindian şi fost combatant în Vietnam, care cântă imnul unei mişcări politice autohtone în înregistrarea video, a declarat în altă înregistrare video că i-a auzit pe liceeni scandând ”Să construim acest zid! Să construim acest zid!”, şi anume zidul pe care Trump vrea să-l ridice la frontiera cu Mexicul.

O aleasă amerindiană din Camera Reprezentanţilor, Deb Haaland, a apreciat că incidentul reflectă o creştere a nivelului intoleranţei rasiale în preşedinţia lui Trump. 

Comentarii