11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalTrump se amestecă într-o plemică în urma unui incident între liceeni albi...

Trump se amestecă într-o plemică în urma unui incident între liceeni albi şi amerindieni

Şeful statului a reacţionat, la rândul său, în urma unei polemici cu privire la înregistrări video filmate sâmbătă la Washington, în care liceeni albi înfruntă amerindieni prin zâmbete dispreţuitoare, consideră unii.

Unii dintre aceşti liceeni purtau celebra şapcă roşie din campanie a preşedintelui Trump, cu mesajul “Make America Great Again”.

”Se pare că Nick Sandman & elevii catolici de la Covington au fost trataţi în mod injust prin judecăţi pripite care s-au dovedit false – defăimaţi în presă”, a scris luni pe Twitter locatarul Casei Albe.

Tweet-ul pare să preia, aşa cum s-a mai întâmplat, adesea, un argument al postului Fox News, care s-a lansat în apărarea acestor liceeni, vrând să demonstreze că prezentarea unor imagini în alte publicaţii este părtinitoare.

Incidentul a avut loc pe treptele Lincoln Memorial, un monument dedicat gloriei fostului preşedinte Abraham Lincoln, în timp ce unii manifestau împotriva avortului, iar ceilalţi pentru drepturile autohtonilor.

Dioceza catolică din Kentucky, statul din care provin liceenii, le-a condamnat, sâmbătă, atitudinea, drept ”contrară învăţăturilor Bisericii despre demnitate şi respectarea persoanei”.

Nathan Phillips, un activist amerindian şi fost combatant în Vietnam, care cântă imnul unei mişcări politice autohtone în înregistrarea video, a declarat în altă înregistrare video că i-a auzit pe liceeni scandând ”Să construim acest zid! Să construim acest zid!”, şi anume zidul pe care Trump vrea să-l ridice la frontiera cu Mexicul.

O aleasă amerindiană din Camera Reprezentanţilor, Deb Haaland, a apreciat că incidentul reflectă o creştere a nivelului intoleranţei rasiale în preşedinţia lui Trump. 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă