Trump salută eliberarea unui american arestat în Venezuela

Donald Trump şi-a manifestat bucuria după ce autorităţile din Venezuela au eliberat un cetăţean american,

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.05.2018 - 22:32

Joshua Holt, arestat în urmă cu doi ani în această ţară, gest care survine în contextul înăspririi reacţiilor Washingtonului faţă de Caracas în urma contestatei realegeri a preşedintelui Nicolas Maduro pentru încă un mandat, dar şi a vizitei efectuate în Venezuela de senatorul Bob Corker, informează AFP.
Un misionar mormon în vârstă de 26 de ani, Joshua Holt a fost arestat în iunie 2016 la reşedinţa sa din apropierea capitalei Caracas de către serviciile de informaţii venezuelene, care l-au acuzat că a organizat grupuri armate cu misiunea de a destabiliza regimul preşedintelui Maduro. 'Este o veste bună eliberarea ostaticului american din Venezuela', a scris Trump pe Twitter sâmbătă dimineaţă. 'Formidabilii locuitori ai Utah-ului sărbătoresc', a adăugat el, făcând referire la acest stat american cu o numeroasă populaţie mormonă şi de unde este originar de asemenea Joshua Holt.
Soţia venezueleană a acestuia din urmă, Orrin Hatch, arestată odată cu el, a fost şi ea eliberată. Ei urmează să fie primiţi de preşedintele Trump la Casa Albă sâmbătă seară în jurul orei locale 19:00 (23:00 GMT).
Eliberarea lor survine la o zi după o întâlnire surpriză la Caracas între influentul senator republican Bob Corker - preşedintele Comisiei pentru Relaţii Externe în Senatul de la Washington - şi preşedintele socialist Nicolas Maduro, reales pentru încă un mandat într-un scrutin pe care vicepreşedintele american Mike Pence l-a descris drept o 'farsă'. 

Comentarii