Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump pune presiune pe statele NATO

Dacă până acum președintele Statelor Unite a cerut insistent tuturor membrilor NATO alocarea a 2% din PIB pentru cheltuieli militare, mai nou, locatarul de la Casa Albă a ridicat miza: vrea ca ținta să ajungă la 4% din PIB.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 11.07.2018 - 21:15

Ţările membre NATO şi-au declarat miercuri „angajamentul ferm” să atingă minimul cheltuielilor pentru apărare, în contextul îngrijorării generate de Rusia, Iran şi Coreea de Nord, menţionează un comunicat de la summitul de la Bruxelles.

„Suntem hotărâţi să îmbunătăţim raportul dintre costuri şi responsabilităţi în cadrul Alianţei”, relatează comunicatul emis de NATO, după ce preşedintele american Donald Trump a criticat faptul că ţările membre cheltuie prea puţin pentru apărare.

Ţările membre NATO şi-au manifestat îngrijorarea în ceea ce priveşte activităţile recente ale Rusiei, care au redus stabilitatea şi securitatea. De asemenea, acestea şi-au anunţat solidaritatea cu Marea Britanie în urma atacului cu agent neurotoxic.

Donald Trump le-a sugerat membrilor Alianţei să majoreze cheltuielile pentru apărare la 4% din PIB.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat într-o conferinţă de presă că ţările membre ar trebui momentan să se concentreze pe atingerea minimului de 2% din PIB.

Comentarii

loading...