4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump, prima declarație în care ia în calcul posibilitatea pierderii alegerilor

Trump, prima declarație în care ia în calcul posibilitatea pierderii alegerilor

Joe Biden și-a consolidat victoria în alegerile americane vineri, când a câștigat statul Georgia. Edison Research, care s-a ocupat de numărarea voturilor în Georgia, a prognozat, de asemenea, că voturile din Carolina de Nord ar putea merge la Donald Trump, finalizând scorul electoral la 306 pentru Biden și la 232 pentru Trump.

În timpul unui eveniment de la Casa Albă, în care a vorbit despre pandemia de Covid, anunțând faptul că un vaccin anti-coronavirus va fi disponibil pentru întreaga populație a Statelor Unite până în aprilie, Trump s-a apropiat cel mai în a recunoaște că ar putea părăsi Casa Albă în ianuarie.

”Cred că doar timpul ne va spune ce administraţie vom avea, dar orice se va întâmpla în viitor, cine ştie, vă pot spune că această administraţie nu va impune carantina totală”, a declarat Donald Trump, încheindu-și discursul fără a răspunde întrebărilor jurnaliştilor.

Deși votul popular național nu determină rezultatul alegerilor, Biden a avansat cu mai mult de 5,3 milioane de voturi, sau 3,4 puncte procentuale. Ponderea sa din votul popular, cu 50,8%, a fost puțin mai mare decât cea din Ronald Reagan, înregistrată în 1980, când l-a învins pe Jimmy Carter.

Pentru a câștiga un al doilea mandat, Trump ar trebui să răstoarne scorul lui Biden în cel puțin trei state, dar până acum nu a reușit să arate că ar putea face acest lucru în oricare dintre ele.

Refuzul lui Trump de a accepta înfrângerea a blocat tranziția oficială. Agenția federală care se ocupă de preparativele instalării unui președinte ales, Administrația Serviciilor Generale, nu a recunoscut încă victoria lui Biden, refuzându-i accesul la spații, resurse și birouri federale.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă