Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rl online

Actualizat: 02.03.2019 - 09:52

Trump: Phenianul este responsabil pentru moartea unui student american

Rl online

Actualizat: 02.03.2019 - 09:52

"Coreea de Nord este responsabilă de maltratarea şi moartea" lui Otto Warmbier, decedat în iunie 2017 la vârsta de 22 de ani, la scurt timp după ce a fost repatriat în Statele Unite în stare de comă, a afirmat preşedintele american pe Twitter.

"Nu-mi place să fiu interpretat greşit", a adăugat el, dar fără să îl menţioneze pe Kim Jong Un în mesajul său, în contextul în care părinţii studentului l-au criticat dur pentru că l-a exonerat pe liderul comunist de moartea fiului lor.

După summitul lor de la Hanoi, Donald Trump a afirmat joi că îl crede pe liderul nord-coreean, care i-a spus că "nu era la curent" cu soarta lui Otto Warmbier.

"I-am vorbit despre asta şi s-a simţit într-adevăr prost", a dat asigurări preşedintele american în legătură cu "prietenul" său Kim Jong Un.

"Cunoştea foarte bine problema, dar a fost informat mai târziu", a adăugat omul de afaceri, care vineri a salutat din nou relaţiile "foarte bune" cu liderul de la Phenian.

Fred şi Cindy Warmbier i-au dat un răspuns usturător într-un comunicat: "Kim şi regimul său diabolic sunt responsabili pentru moartea fiului nostru Otto".

Student la Universitatea din Virginia, Otto Warmbier a fost arestat la Phenian în timpul unei călătorii organizate. El a fost condamnat la 15 ani de muncă forţată pentru furtul unui poster de propagandă în timpul şederii sale şi deţinut timp de 18 luni.

În decembrie 2018, un tribunal din Washington a condamnat Coreea de Nord să plătească 501 milioane de dolari pentru responsabilitatea sa în moartea studentului, considerând că el a fost torturat. Phenianul dezminte acest lucru.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine