13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalTrump: „Oricine face afaceri cu Iranul NU va face afaceri cu Statele...

Trump: „Oricine face afaceri cu Iranul NU va face afaceri cu Statele Unite”

„Oricine face afaceri cu Iranul NU va face afaceri cu Statele Unite”, a declarat preşedintele printr-un mesaj pe Twitter.

„Sancţiunile împotriva Iranului au intrat oficial în vigoare. Sunt cele mai dure sancţiuni impuse vreodată, iar în luna noiembrie vor creşte la alt nivel”, a adăugat preşedintele.

O parte dintre sancţiunile impuse au intrat în vigoare marţi, iar unele mai dure, precum cele legate de exporturile de petrol, vor intra în vigoare în luna noiembrie.

„Cer pace mondială, nimic mai puţin”, a concluzionat Donald Trump în postarea publicată pe Twitter.

Donald Trump a semnat luni după-amiază ordonanţa executivă prin care sunt reintroduse sancţiunile împotriva Iranului, liderul de la Casa Albă denunţând din nou Acordul nuclear “oribil” semnat de marile puteri cu Teheranul.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a denunţat marţi decizia Statelor Unite, afirmând că aceste măsuri reprezintă o formă de “război psihologic” şi au drept scop să “cauzeze discordie în rândul iranienilor”.

Legislaţia UE va proteja companiile europene de sancţiunile reintroduse împotriva Teheranului, a declarat un oficial britanic, adăugând că este decizia companiilor dacă continuă sau nu să activeze în Iran.

“Dacă o companie se teme de acţiunile în justiţie şi măsurile de executare luate împotriva acesteia de către o entitate ca răspuns la sancţiunile americane, atunci această firmă poate fi protejată de legislaţia UE”, a declarat Alistair Burt, ministru de stat pentru Orientul Mijlociu în cadrul Ministerului de Externe de la Londra.

Decizia Statelor Unite a fost susţinută de prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, care l-a felicitat pe preşedintele american Donald Trump pentru „decizia importantă de a reimpune sancţiuni Iranului”.

„Este un moment important pentru Israel, pentru Statele Unite, pentru regiune şi pentru întreaga lume. Convoc ţările europene care vorbesc despre oprirea Iranului să ni se alăture. Este momentul să încetăm discuţiile şi să începem să acţionăm. Statele Unite au făcut asta şi este necesar ca şi Europa să acţioneze la fel”, a declarat Netanyahu.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă