7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump: Ofiţerii vamali nu îşi pot face treaba la graniţe din cauza...

Trump: Ofiţerii vamali nu îşi pot face treaba la graniţe din cauza „activismului judiciar”

„Profesioniştii noştri nu au voie să îşi facă treaba la graniţă din cauza activismului judiciar şi a jurisdicţiei a-9-a. Totuşi, ei lucrează pentru a face America un loc mai sigur, deşi este greu să faci acest lucru când oricine intentează un proces câştigă!”, a scris Trump pe Twitter.

Acest comentariu vine după ce miercuri, preşedintele american a încălcat tradiţionalul „armistiţiu” de Ziua Recunoştinţei şi a atacat judecătorii.

La trei zile după ce un judecător californian i-a suspendat printr-o hotărâre decretul care permite respingerea automată a cererilor de azil depuse de persoane care au trecut ilegal frontiera, Trump a rămas neclintit.

”Este un lucru teribil atunci când judecătorii se amestecă în protecţia ţării, când îţi spun cum să-şi protejezi frontiera. Este o ruşine”, a declarat el de la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, în Florida.

Întrebat de jurnalişti, Trump a ameninţat să închidă temporar ”toată frontiera” cu Mexicul, ”dacă ajungem într-un stadiu în care pierdem controlul sau dacă există violenţe”.

El a promulgat un decret contestat în încercarea de a-i descuraja să treacă frontiera ilegal şi a obliga Mexicul să-i ia în grijă, o măsură suspendată luni de justiţia americană.

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă