Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump: 'Nu există loc pentru ură în ţara noastră'

A declarat Donald Trump, președintele american într-o apariție televizată, după recentele atentate din El Paso și Dayton, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 05.08.2019 - 17:48

Donald Trump a declarat duminică că 'ura' nu-şi are locul în SUA, a doua zi după două atacuri armate soldate cu 29 de morţi şi zeci de răniţi, pe care le-a pus pe seama unei 'probleme de maladie mentală'. 'Nu există loc pentru ură în ţara noastră', a declarat preşedintele american la New Jersey, în prima sa apariţie televizată de după cele două drame.

'Trebuie ca asta să înceteze. Durează de ani de zile', a adăugat el, referindu-se la atacurile armate de mare amploare care lovesc SUA cu regularitate. 'S-a făcut deja mult, dar poate trebuie să se facă şi mai mult', a spus el. Autorităţile suspectează că un motiv rasist l-a făcut pe un tânăr alb în vârstă de 21 să deschidă focul într-un supermarket din El Paso, la doi paşi de frontiera mexicană, ucigând sâmbătă 20 de persoane, printre care şase mexicani.

Flagel care trebuie distrus
 

Liderul republican a fost ţinta directă a criticilor adversarilor săi democraţi după atacul armat din El Paso, care l-au acuzat că alimentează intoleranţa cu retorica sa anti-imigranţi. 'Preşedintele în persoană promovează rasismul şi supremaţia albă', a scris pe Twitter senatoarea Elizabeth Warren, una dintre favoritele în alegerile primare democrate. 'Supremaţia albă, ca orice altă formă de terorism, este un flagel care trebuie distrus', a postat pe Twitter fiica preşedintelui Ivanka Trump, înainte de declaraţia tatălui său despre atacurile armate. Miliardarul republican s-a ferit să utilizeze acest termen, explicând tragediile printr-un motiv avansat frecvent de republicani. 'Există, de asemenea, şi o problemă de maladie mentală în aceste două cazuri. Aceşti oameni suferă de o boală mentală foarte gravă', a asigurat el.

La Dayton, în Ohio, nouă persoane şi-au pierdut viaţa în atacul armat. Atacatorul, tot un alb, în vârstă de 24 de ani, a fost împuşcat mortal. Poliţia nu poate, în acest stadiu, să explice gestul său. În scurta sa intervenţie, liderul de la Casa Albă a ţinut să mulţumească forţelor de ordine, care au intervenit în mai puţin de un minut de la începutul atacului armat. Donald Trump a mai precizat că va face un anunţ luni dimineaţă, fără a furniza mai multe detalii.

Comentarii

loading...