Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump, nou atac la adresa presei: Să le ridicăm acreditările!

Casa Albă nu exclude ridicarea acreditării organizaţiilor media care scriu materiale critice incorecte, scrie The Guardian.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.05.2018 - 11:10

Donald Trump a afirmat miercuri pe Twitter: „În ciuda succesului pe care îl avem cu economia şi restul lucrurilor, majoritatea ştirilor sunt negative (false)”.

Trump a adăugat: „De ce muncim atât de mult ca să colaborăm cu presa care este atât de coruptă? Să le luăm acreditările?”.

Sarah Sanders, secretarul de presă de la Casa Albă, a apărat conceptul libertăţii presei şi a precizat că este datoria jurnaliştilor să publice informaţii corecte. „Susţinem presa liberă şi cred că demonstrăm acest lucru zilnic, nu doar prin faptul că eu sunt prezentă aici şi vă răspund la întrebări”, a declarat Sanders.

Ea a insistat că Trump vorbeşte regulat cu presa şi îşi doreşte ca jurnaliştii să aibă acces la Casa Albă. Dar Sanders a adăugat: „În acelaşi timp, presa are o responsabilitate să publice informaţii corecte”.

Sanders a continuat: „Suntem aici, vă răspundem la întrebări, facem tot ce putem pentru a furniza informaţii în mod regulat pentru cetăţenii americani şi aveţi şi voi o responsabilitate să publicaţi informaţii corecte. Vom continua să lucrăm cu voi aşa cum fac chiar acum şi aici şi aşa cum a făcut preşedintele acum două ore”.

Totuşi, secretarul de presă a criticat New York Times pentru că l-au „dat dispărut” pe Secretarul de Stat Mike Pompeo când el se afla de fapt în Coreea de Nord pentru a elibera prizonierii americani şi Washington Post pentru că a sugerat că Melania Trump nu locuieşte la Casa Albă. Ambele rapoarte sunt „revoltătoare”, a afirmat Sanders.

Margaret Talev, preşedintele Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă a declarat: „Unii ar putea scuza retorica inflamatoare a preşedintelui despre presă, dar doar pentru că preşedintelui nu îi place felul în care sunt scrise ştirile, nu înseamnă că sunt false”.

 

Comentarii

loading...