Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Trump limitează accesul în SUA pentru cetățenii din șase țări

Preşedintele american, Donald Trump, a impus, vineri, noi restricţii în ceea ce privește accesul în Statele Unite al cetăţenilor din şase state, printre care Nigeria, cea mai populată ţară din Africa informează Agerpres.

Share

Vlad Chelu 0 comentarii

01.02.2020 - 11:08

Donald Trump a semnat un decret împotriva imigraţiei foarte controversat, scrie AFP, preluată de Agerpres. Noua măsură se referă la Nigeria, Eritreea, Kîrgîzstan, Myanmar, Sudan şi Tanzania, au anunţat responsabili din cadrul administraţiei americane. Restricțiile vor intra în vigoare de la 22 februarie și au fost motivate prin argumente de securitate. Respectivele țări trebuie să îndeplinească anumite criterii în privința managementului identității și să împărtășească informații cu Statele Unite, scrie CNN.

Un prim set de interdicţii sau restricţii privind intrarea în SUA a fost instituit la scurt timp după venirea preşedintelui Donald Trump la Casa Albă, în ianuarie 2017, vizând principalele ţări musulmane. Atunci măsura a provocat critici virulente în SUA, la fel şi în cadrul comunităţii internaţionale.

Comentarii