Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Trump l-a numit pe Larry Kudlow, consilier prezidenţial pentru Afaceri Economice

Preşedintele american Donald Trump l-a numit pe Larry Kudlow, un fost consilier economic informal în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, în funcţia de consilier prezidenţial pentru Afaceri Economice, informează site-urile posturilor CNN şi CNBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2018 - 12:05

Potrivit unor surse, Donald Trump i-a făcut propunerea la telefon, iar Kudlow a acceptat funcţia.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a confirmat ulterior că Larry Kudlow a fost ales ca preşedinte al Consiliului Economic.

"Lui Larry Kudlow i s-a oferit poziţia şi acesta a acceptat, poziţia de consilier al preşedintelui pentru Afaceri Economice şi de director al Consiliului Naţional Economic. Vom lucra pentru a avea o tranziţie potrivită şi vom informa cu privire la durata perioadei în care Kudlow îşi va asuma acest rol", a declarat Sarah Sanders.

Kudlow a devenit al doilea consilier economic al preşedintelu Donald Trump, după ce Gary Cohn, fostul consilier pentru Afaceri economice al preşedintelui american Donald Trump, a decis să se retragă din funcţie, în urma unei dispute privind implementarea unor tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu.

Astfel, prima responsabilitate a noului consilier prezidenţial pentru Afaceri Economice va fi implementarea noilor tarife. Decizia de impunere a unor taxe suplimentare face parte din strategia lui Donald Trump de a reduce deficitul comercial al Statelor Uunite, iar principalul stat vizat este China.

"Un gând pe care l-am avut este că Statele Unite ar putea conduce o coaliţie formată din parteneri de comerţi şi aliaţi împotriva Chinei, sau care ar putea sesiza Chinei că aceasta încalcă regulile", a declarat Kudlow în primul interviu de la numirea în noua funcţie.

Comentarii