Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump îl atacă din nou pe ambasadorul Marii Britanii la Washington: „E un tip foarte prost”

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat din nou pe ambasadorul Marii Britanii la Washington, pe care l-a numit „foarte prost”. De asemenea, Trump a criticat-o pe Theresa May, pe care a acuzat-o de un „eşec" în negocierile pentru Brexit, într-o serie de postări pe Twitter.

Share

Rl online 0 comentarii

09.07.2019 - 17:01

„Neastâmpăratul ambasador pe care Marea Britanie l-a impus Statelor Unite nu este o persoană de care suntem încântaţi, este un tip foarte prost. Ar trebui să vorbească cu ţara lui şi cu premierul May despre negocierile eşuate privind Brexitul şi nu să fie supărat pe criticile mele privind gestionarea negocierilor”, a scris Trump pe Twitter.

„I-am spus premierului Theresa May cum să gestioneze acordul, dar ea a ales să meargă pe calea ei imprudentă şi nu a avut succes. Spuneţi-i că SUA au acum cea mai puternică economie şi armată din lume, de departe...”, a adăugat Trump.

Acesta nu este primul atac al zile al lui Trump cu privire la Marea Britanie.

Anterior, vizibil furios din cauza susţinerii lui May pentru ambasadorul Kim Darroch, miliardarul republican a luat-o pe conducătoarea brtanică drept ţintă, exprimându-şi în mod deschis bucuria faţă de viitoarea plecare a acesteia.

”Sunt foarte critic faţă de felul în care Regatul Unit şi premierul Theresa May au gestionat Brexitul”, a scris el pe Twitter, desemnând-o vinovată de ”mizeria” actuală.

”Eu i-am spus cum trebuia să procedeze, însă ea a decis să facă altfel”, a adăugat el, după care l-a atacat pe Kim Darroch.
”Eu nu-l cunosc pe ambasador, dar nu este nici iubit şi nici binevenit în Statele Unite. Noi nu vom mai avea contacte cu el”, a anunţat el.

Răspunsul Downing Street nu a întârziat. ”Sir Kim Darroch are în continuare deplina susţinere a premierului”, a dat asigurări un purtător de cuvânt.

Telegramele redactate de către diplomat - între care unele din 2017 - nu erau menite să fie dezvăluite publicului.

Guvernul a anunţat deschiderea unei anchete. Obiectul acesteia este găsirea originii acestor divulgări, dar şi înţelegerea motivaţiei lor, cu două săptămâni înaintea desemnării unui nou şef de Guvern în regat.

May a condamnat divulgări ”total inacceptabile”, însă a subliniat, prin purtătorul său de cuvânt, că are ”o încredere totală” în Kim Darroch, fără să-i împărtăşescă imaginea despre administraţia americană prezentată în telegramele diplomatice.

Darroch l-a descris pe preşedintele american Donald Trump ca fiind „incompetent” şi administraţia sa ca fiind „disfuncţională”, conform unor memorii diplomatice obţinute de Mail on Sunday.

 

Comentarii

loading...