30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump i-a trimis o scrisoare lui Kim Jong-un

Trump i-a trimis o scrisoare lui Kim Jong-un

Scrisoarea vine pe fondul unor negocieri între Coreea de Nord şi SUA privind un al doilea summit dintre cei doi lideri. Scrisoarea a fost transportată cu avionul şi livrată personal lui Kim Jong-un, conform sursei.

Conform sursei, fostul şef al serviciilor secrete nord-coreene Kim Yong Chol ar putea vizita Washingtonul chiar săptămâna aceasta pentru a finaliza detaliile unui viitor summit. CNN a informat anterior că oficialii americani au vizitat Bangkok, Hanoi şi Hawaii pentru a căuta o posibilă locaţie pentru summit.

Săptămâna trecută, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi-a arătat susţinerea faţă de un nou summit, declarând cu Kim Jong-un alături de el la Seul că ar fi un moment de cotitură care ar „întări pacea din Peninsula Coreeană”.

„Nu vom lăsa garda jos până când nu va fi îndeplinită promisiunea privind dezarmarea nucleară a peninsulei şi pacea va fi implementată”, a declarat Moon.

Săptămâna trecută, liderul nord-coreean a vizitat China pentru a discuta cu preşedintele chinez Xi Jimping.

În timpul vizitei, Kim Jong Un a promis să facă în aşa în aşa fel încât al doilea său summit cu Donald Trump să conducă la ”rezultate” care să răspundă aşteptărilor comunităţii internaţionale.

Preşedintele chinez Xi Jinping a îndemnat cele două ţări ”să facă un pas una către cealaltă” şi a subliniat că există o ”şansă istorică rară” în vederea unei soluţii politice în peninsula coreeană.

În urma vizitei, Moon Jae-in a declarat că un summit între Kim şi Trump este “iminent”.

”Cred că vizita în China a preşedintelui Kim Jong un va avea un efect foarte pozitiv asupra reuşitei celui de-al doilea summit SUA-Coreea de Nord”, a declarat şeful statului sud-coreean pentru presă.

Pe 7 ianuarie, Trump le-a transmis reporterilor, în Washington, că Statele Unite şi Coreea de Nord negociază privind o locaţie pentru al doilea summit.

El a precizat că sancţiunile împotriva Coreei de Nord vor fi implementate până când va fi făcut mai mult progres privind dezarmarea nucleară, chiar dacă cele două părţi au avut un „dialog foarte bun”.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...
Ultima oră
Pe aceeași temă