15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTrump, gata să taxeze toate importurile chinezești

Trump, gata să taxeze toate importurile chinezești

“Suntem decişi la o sumă colosală. Sunt pregătit să ajung la 500”, a afirmat Trump, într-un interviu dedicat dezechilibrelor comerciale cu China, prezentat vineri la CNBC.

Declaraţia vine după ce, în prima săptămână din iulie, SUA şi China, primele două mari economii ale lumii, au introdus reciproc tarife vamale pentru importuri în valoare de 34 miliarde dolari, Beijingul acuzând Washingtonul că a declanşat cel mai mare război comercial din istorie.

Întrebat despre posibilul declin al pieţelor bursiere în urma introducerii noilor taxe, Trump a răspuns: “Dacă se întâmplă, asta e! Nu fac asta din raţiuni politice. Fac asta pentru că este cel mai bun lucru pentru ţara noastră. Am fost jumuliţi de China mult timp”.

Potrivit Agerpres, președintele american doreşte ca autorităţile de la Beijing să adopte măsuri pentru reducerea deficitului comercial de 375 de miliarde de dolari al SUA pe relaţia cu China.

Săptămâna trecută, Statele Unite au redactat o listă suplimentară de produse importate din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari, pe care ameninţă să le taxeze din septembrie. Noua listă de produse include diverse produse alimentare, chimice, minereuri, tutun, electronice, produse de papetărie.

Comentariile lui Trump au afectat pieţele financiare globale. Bursa japoneză a închis şedinţa de vineri în scădere cu 0,29%, în timp ce principalii indici ai burselor din Londra, Frankfurt şi Paris erau în scădere la deschiderea şedinţelor de tranzacţionare.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă