Preşedintele american Donald Trump ar fi dispus să semneze Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Trump, dispus să semneze o nouă versiune a Acordului de la Paris

Preşedintele american Donald Trump ar fi dispus să semneze Acordul de la Paris privind schimbările climatice. Dan aceasta numai dacă include modificări importante, potrivit extraselor dintr-un interviu .

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 28.01.2018 - 10:42

Acesta urmează să fie difuzat duminică de postul britanic de televiziune ITV, relatează AFP, via Agerpres.

În iunie 2017, Donald Trump a anunţat că Statele Unite se retrag din Acordul de la Paris, considerându-l un "acord prost" pentru economia americană, decizie dezaprobată la nivel global.

Trump: Acordul de la Paris, pentru noi un dezastru

Deşi rămâne ferm în criticile sale la adresa cordului semnat de predecesorul său Barack Obama, Donald Trump s-a arătat dispus să semneze un acord revizuit.

"Acordul de la Paris ar fi pentru noi un dezastru", a afirmat liderul de la Casa Albă.

"Dacă fac un acord bun, există întotdeauna o şansă ca să ne întoarcem", a adăugat el, descriind acordul ca "îngrozitor" şi "inechitabil" pentru Statele Unite.

Trump: Da, m-aş întoarce

Acest tratat istoric a fost semnat de 197 de naţiuni în 2015 după intense negocieri la Paris unde toate ţările şi-au luat angajamente voluntare de a-şi reduce emisiile de carbon.

"Dacă cineva spune 'reveniţi în Acordul de la Paris', va trebui să fie complet diferit, pentru că avem un acord îngrozitor", a declarat Donald Trump în cursul interviului.

"Aş putea să mă întorc? Da, m-aş întoarce. Aş vrea asta", a mai spus preşedintele american.

Donald Trump, care a lăsat deja întredeschisă uşa pentru o revenire în Acordul de la Paris în cazul unor renegocieri asupra cărora a rămas, totuşi, evaziv, a declarat la începutul lui ianuarie că Statele Unite ar putea "teoretic să revină" în acord.

Comentarii