16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump, dispus să semneze o nouă versiune a Acordului de la Paris

Trump, dispus să semneze o nouă versiune a Acordului de la Paris

Acesta urmează să fie difuzat duminică de postul britanic de televiziune ITV, relatează AFP, via Agerpres.

În iunie 2017, Donald Trump a anunţat că Statele Unite se retrag din Acordul de la Paris, considerându-l un “acord prost” pentru economia americană, decizie dezaprobată la nivel global.

Trump: Acordul de la Paris, pentru noi un dezastru

Deşi rămâne ferm în criticile sale la adresa cordului semnat de predecesorul său Barack Obama, Donald Trump s-a arătat dispus să semneze un acord revizuit.

“Acordul de la Paris ar fi pentru noi un dezastru”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

“Dacă fac un acord bun, există întotdeauna o şansă ca să ne întoarcem”, a adăugat el, descriind acordul ca “îngrozitor” şi “inechitabil” pentru Statele Unite.

Trump: Da, m-aş întoarce

Acest tratat istoric a fost semnat de 197 de naţiuni în 2015 după intense negocieri la Paris unde toate ţările şi-au luat angajamente voluntare de a-şi reduce emisiile de carbon.

“Dacă cineva spune ‘reveniţi în Acordul de la Paris’, va trebui să fie complet diferit, pentru că avem un acord îngrozitor”, a declarat Donald Trump în cursul interviului.

“Aş putea să mă întorc? Da, m-aş întoarce. Aş vrea asta”, a mai spus preşedintele american.

Donald Trump, care a lăsat deja întredeschisă uşa pentru o revenire în Acordul de la Paris în cazul unor renegocieri asupra cărora a rămas, totuşi, evaziv, a declarat la începutul lui ianuarie că Statele Unite ar putea “teoretic să revină” în acord.

Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă