20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTrump, despre ancheta lui Mueller: A fost o tentativă de lovitură de...

Trump, despre ancheta lui Mueller: A fost o tentativă de lovitură de stat

”A fost o anchetă ilegală, a început prin încălcarea legii. Întregul proces a fost măsluit”, le-a declarat Trump reporterilor, la Casa Albă, înainte de plecarea în Texas.

Donald Trump a mai susținut că Robert Mueller și anchetatorii care au lucrat la investigația privind o eventuală înțelegere între echipa sa de campanie și Rusia, în campania din 2016, sunt ”oameni care îl urăsc”.

“Asta a fost o tentativă de lovitură de stat. A fost o tentativă de a-l îndepăra pe președinte și i-am învins„, a comentat el.

De altfel, Trump a susținut încă de la demararea investigației că este victima unei vânători de vrăjitoare și l-a acuzat pe fostul director FBI că face echipă cu democrații.

Luna trecută, Mueller a predat raportul final privind ancheta sa care s-a desfășurat pe durata a doi ani. Într-un rezumat al raportului care are caracter de document secret, Procurorul General William Barr, a precizat că Mueller și echipa sa au ajuns la concluzia că nu a fost vorba despre o conspirație între staff-ul de campanie al lui Trump și Rusia, pentru a influența rezultatul alegerilor prezidențiale din 2016.

Pe de altă parte, Barr a mai spus că raportul lui Mueller nu îl exonerează complet pe Trump în ceea ce privește acuzațiile de obstrucționare a justiției, însă nu consideră că există suficiente probe în acest sens pentru punerea sub acuzare.

Democrații i-au cerut lui Barr să facă public raportul care are mai bine de 300 de pagini. Trump a susținut că, deși are dreptul să o facă, nu a citit încă raportul lui Mueller.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă