10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump consideră că protestatarii anti-Kavanaugh sunt „profesionişti plătiţi”

Trump consideră că protestatarii anti-Kavanaugh sunt „profesionişti plătiţi”

„Cei care au ţipat şi au fost vulgari sunt profesionişti plătiţi care nu vor decât să strice imaginea senatorilor. Nu vă lăsaţi păcăliţi! De asemenea, uitaţi-vă toate pancartele identice profesioniste. Plătite de Soroş şi alţii. Acestea nu sunt semne făcute din dragoste!”, a scris Trump pe Twitter.

Afirmaţiile lui Trump vin după ce a fost făcut public un videoclip în care Hatch, un membru republican al Comitetului Judiciar al Senatului, îi spune unei protestatare să se maturizeze. În videoclip, o femeie îl întreabă pe Hatch: „De ce nu eşti destul de curajos să vorbeşti cu noi”, după care Hatch îşi mişcă mână în semn de dezaprobare, deşi nu este clar dacă gestul a fost faţă de femeie sau faţă de un bărbat cu care discuta.

Femeia a fost iritată de gestul lui Hatch şi a afirmat: „Nu face tu cu mâna la mine”. Hatch a răspuns: „Când o să te maturizezi, aş fi bucuros”. Protestatarii au încercat să ţină deschise uşile liftului lui Hatch dar au fost opriţi de consilierii săi, în timp ce o femeie a ţipat: „Cum îndrăzneşti să vorbeşti cu femeile în acest fel?”

Interacţiunea a fost în contrast cu un alt videoclip care a fost publicat săptămâna trecută în care Flake, un republican din Arizona, a ascultat două femei care l-au abordat înainte să se urce în lift. Cele două femei i-au povestit despre experienţele lor de abuz sexual.

Brett Kavanaugh, nominalizat de Donald Trump la Curtea Supremă a SUA, a fost acuzat de abuz sexual de către Christine Blasey Ford, o profesoară universitară de psihologie, în vârstă de 51 de ani. Ea afirmă că, la începutul anilor 1980, pe când Brett Kavanaugh învăţa la o şcoală la periferia Washingtonului, el şi un prieten ”complet beţi” au încolţit-o într-o cameră, la o petrecere.

Ulterior, o a doua femeie, Deborah Ramirez, l-a acuzat pe Kavanaugh că s-a expus în faţa ei la o petrecere pe vremea când cei doi erau studenţi la Yale.

De asemnea, o a treia femeie, Julie Swetnick l-a acuzat pe magistrat că a făcut parte, la începutul anilor ’80 dintr-un grup de băieţi care încercau să aducă fetele în stare de ebrietate sau să le drogheze pentru ca apoi să abuzeze de ele.

Raportul FBI al unei anchete privind acuzaţiile asupra lui Kavanaugh a ajuns la Casa Albă şi în Senatul american.

Cele mai citite

Armata israeliană neagă acuzațiile că ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune

Armata israeliană a negat marţi acuzaţiile palestiniene "neîntemeiate" potrivit cărora ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune în incinta unui spital...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

Renunțarea la candidatul unic PSD-PNL poate declanșa criza politică. Luptele electorale din interiorul Coaliției pot afecta Guvernul

Președintele Klaus Iohannis, aflat acum în Coreea de Sud, pare să fie îngrijorat de modul cum va evolua relația PSD - PNL după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă