Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Trump consideră că Parteneriatul Transpacific nu este benefic pentru SUA

Preşedintele american Donald Trump a afirmat din nou marţi, într-un mesaj postat pe Twitter, că nu consideră benefic pentru SUA Parteneriatul Transpacific (TPP), relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.04.2018 - 11:57

'Deşi Japonia şi Coreea de Sud ar dori să revenim la TPP, nu îmi place acest acord pentru SUA', a scris el în mesaj. 'Prea multe lucruri neprevăzute pentru SUA şi nici o cale de ieşire dacă nu funcţionează. Acordurile bilaterale sunt mult mai eficiente, profitabile şi mai bune pentru lucrătorii noştri. Priviţi cât de dăunătoare este pentru SUA Organizaţia Mondială a Comerţului', a scris de asemenea preşedintele Trump.

Acordul iniţial semnat de 12 ţări, care includea Japonia, dar nu şi Coreea de Sud, a fost cunoscut drept TPP.

Trump a decis să se retragă din TPP la trei zile de la instalarea sa la Casa Albă, în ianuarie 2017, o decizie despre care a spus că a avut drept scop protejarea locurilor de muncă în SUA.

După retragerea SUA, celelalte 11 ţări membre au renegociat părţi din TPP şi în martie au semnat Acordul Cuprinzător şi Progresiv pentru Parteneriatul Trans-Pacific (CPTPP), cunoscut şi ca TPP-11.

Comentarii

loading...