Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump cedează. Copiii migranților vor putea fi deținuți împreună cu părinții lor

Trump cedează. Copiii migranților vor putea fi deținuți împreună cu părinții lor

Copiii migranţilor arestaţi după trecerea ilegală a frontierei vor putea fi deţinuţi împreună cu părinţii lor, a decis guvernul american într-un document dat publicităţii vineri, informează Reuters.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 30.06.2018 - 11:45

Legile americane lăsau până acum să se înţeleagă că Departamentul de Securitate Internă are obligaţia să elibereze copiii migranţilor clandestini după o perioadă de detenţie de 20 de zile.

Avocaţii Departamentului Justiţiei au declarat totuşi - vineri în faţa unei instanţe juridice din California - că această dispoziţie este inaplicabilă şi că copiii trebuie deţinuţi tot atâta timp cât vor dura procedurile care îi vizează pe părinţii lor.

Confruntat cu ostilitatea unei părţi a opiniei publice şi a clasei politice americane, Donald Trump a renunţat să separe copiii migranţilor de părinţii lor semnând un ordin executiv care pune capăt acestor practici.

Potrivit acestui text, copiii şi părinţii arestaţi în urma trecerii ilegale a frontierei sudice a SUA vor fi deţinuţi împreună în timpul urmăririlor juridice împotriva lor. Această dispoziţie ar putea fi în contradicţie cu o dispoziţie judiciară asupra duratei de detenţie a minorilor, ceea ce ar putea duce la o bătălie juridică, cu excepţia cazului în care Congresul decide să legifereze acest punct

Comentarii

loading...