Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump: Ce i-a să facă pe oficialii de la Casa Albă, de teama scurgerilor de informații

Preşedintele american Donald Trump a ordonat ca membri importanţi ai personalului de la Casa Albă să semneze acorduri de confidenţialitate ca urmare a unor cazuri de scurgeri de informaţii în primele luni ale administraţiei sale, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

19.03.2018 - 11:44

Acordurile prevedeau că oficiali americani ar putea suporta sancţiuni financiare dacă dezvăluie presei sau altor surse informaţii confidenţiale de la Casa Albă şi ar fi urmat să rămână în vigoare şi după ce Trump nu va mai fi preşedinte, potrivit ediţiei de duminică a cotidianului Washington Post.

O copie a proiectului pentru un astfel de acord prevede penalizări de 10 milioane de dolari pentru fiecare caz de încălcare a acestui acord, bani care ar fi urmat să fie furnizaţi către Trezoreria SUA, a afirmat Ruth Marcus, editor adjunct al publicaţiei menţionate.

Responsabili din campania lui Trump au semnat acorduri similare, dar experţii juridici analizează dacă un astfel de acord ar fi legal pentru un angajat guvernamental de rang înalt, având în vedere protecţia dreptului la liberă exprimare prevăzută de Constituţie.

Oficiali americani au fost de acord în cele din urmă să semneze aceste acorduri de confidenţialitate, în parte după ce au ajuns la concluzia că acestea nu ar putea fi puse în aplicare, notează publicaţia citată. Casa Albă nu a făcut deocamdată niciun comentariu în acest caz.

Comentarii

loading...