15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTrump: Blochez activitatea guvernamentală dacă nu primesc ce vreau pe Imigrație

Trump: Blochez activitatea guvernamentală dacă nu primesc ce vreau pe Imigrație

Donald Trump amenință pe Twitter că va „închide” guvernul federal dacă Democrații nu vor vota legislația care modifică sistemul american de imigrație și care ar putea finanța faimosul Zid pe care acesta vrea să-l construiască la granița cu Mexic.

„Sunt dispus să „închid” guvernul dacă Democrații nu ne dau voturile pentru Securitatea Frontierelor, ceea ce include și Zidul! Trebuie să ne descotorosim de Loterie, de Arestează și Eliberează, etc. și să ne mișcăm către un sistem de Imigrație bazat pe MERTI! Avem nevoie de oameni buni în Țara noastră”, a scris Trump, nervos, pe rețeaua americana de socializare.

Potrivit Reuters, problema nu ține doar de partidul Democrat, care într-adevăr blochează majoritatea inițiativelor administrației Trump, ci ține și de moderații din partidul Republican. În momentul de față, Republicanii dețin majoritatea în Congresul american, dar nu se pot înțelege asupra noilor legi ale imigrației din cauza diferendelor de opinie dintre moderați și facțiunea conservatoare.

Trump a promulgat la 23 martie legea finanţării statului federal, evitând astfel ceea ce ar fi fost un al treilea „shutdown” de la începutul anului, informează Agerpres.

Dar acest compromis găsit de Congresul american între republicani şi democraţi, care nu l-a mulţumit suficient pe Trump încât acesta a ameninţat in extremis că nu-l va semna, este valabil doar până la 30 septembrie.

În ce privește zidul de la frontiera SUA-Mexic, Trump cere 25 de miliarde de dolari pentru construcție, dar Congresul este sceptic în legătură cu această sumă. Președintele Camerei Reprezentanților din Congresul american, Paul Ryan, a declarat că 1,6 miliarde de dolari au fost deja rezervate pentru Zid și că legislativul ia în considerare finanțarea proiectului lui Trump cu încă 5 miliarde.

Cele mai citite

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă