13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalTrump: Ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile de la Washington pune SUA...

Trump: Ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile de la Washington pune SUA într-o lumină proastă

În acest context, președintele Tump s-a declarat încrezător că procurorul special Robert Mueller, cel care conduce investigaţia, va trata “corect” acest subiect.

‘Aceasta dă o imagine foarte proastă a ţării şi pune ţara într-o poziţie foarte proastă. Cu cât se va termina mai repede, cu atât va fi mai bine pentru ţară’, a declarat Trump referitor la anchetă.

Preşedintele a mai afirmat că nu este preocupat de ancheta condusă de Mueller, pentru că, a spus el, ‘toată lumea ştie’ că nu a existat o complicitate cu Rusia. ‘Nu a fost nicio complicitate. Dar cred că (Mueller) va fi corect’, a spus preşedintele, în interviul de 30 de minute care a avut loc la clubul de golf al lui Trump din West Palm Beach, Florida.

Potrivit NYT, el a repetat că alegaţiile privind o ingerinţă rusă au fost inventate de responsabili ai Partidului Democrat şi că este vorba despre ‘un truc’, ‘un pretext’ pentru a explica înfrângerea candidatei Hillary Clinton.

Pe de altă parte, Trump a ţinut să se distanţeze de fostul său director de campanie Paul Manafort, inculpat în octombrie de procurorul special Robert Mueller. Împotriva lui Manafort au fost formulate 12 capete de acuzare, însă actul de inculpare nu sugerează o complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi autorităţile din Rusia.

‘A lucrat pentru mine pentru, cât, trei luni şi jumătate?’, a declarat Trump pentru NYT, amintind despre relaţiile lui Manafort şi cu alţi republicani, printre care senatorul John McCain şi fostul preşedinte american Ronald Reagan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă