Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump amenință unele state NATO, printre care Germania

Donald Trump a avertizat că Washingtonul "se va ocupa" de ţările membre NATO care nu îşi respectă obligaţiile faţă de alianţă. Ca exemplu de ţară care nu face suficiente eforturi, el a menţionat explicit Germania.

Share

Rl online 0 comentarii

18.05.2018 - 00:03

La şedinţa cabinetului american unde preşedintele a făcut aceste remarci a participat şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Acesta a elogiat activitatea lui Trump în sprijinul alianţei nord-atlantice: "Rolul dumneavoastră conducător în privinţa cheltuielilor pentru apărare a contribuit într-adevăr la o schimbare". Stoltenberg a arătat că în prezent toţi aliaţii îşi sporesc cheltuielile militare şi niciunul nu a mai redus bugetele alocate acestui sector.

Reuters reaminteşte că în campania sa electorală din 2016 Donald Trump şi-a exprimat scepticismul privind utilitatea NATO. După preluarea mandatului, el a insistat de mai multe ori asupra creşterii bugetelor pentru apărare ale tuturor ţărilor membre ale alianţei.

Comentarii

loading...