Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump ameninţă China cu noi taxe pentru bunuri

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat China cu noi taxe pentru bunuri în valoare de „cel puţin” 300 de miliarde de dolari însă el consideră că atât China cât şi Mexicul doresc să ajungă la acorduri în disputele lor comerciale cu SUA, conform Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.06.2019 - 13:30

Deşi Trump a declarat joi că discuţiile cu China sunt în desfăşurare, nu au avut loc întâlniri între cele două părţi de pe 10 mai, ziua în care SUA au mărit taxele până la 25% pentru bunuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari.

„În ceea ce priveşte discuţiile noastre cu China, se întâmplă multe lucruri interesante. Vom vedea ce se întâmplă... aş putea să cresc taxele pentru încă cel puţin (bunuri în valoare de) 300 de miliarde de dolari şi voi face acest lucru la momentul potrivit”, a declarat Trump joi, fără să detalieze privind ce bunuri ar putea fi afectate.

„Dar cred că China doreşte să ajungă la un acord şi cred că Mexicul, de asemenea, îşi doreşte foarte mult un acord”, a adăugat Trump înainte să se urce la bordul Air Force One la aeroportul irlandez Shannon, îndreptându-se spre Franţa pentru aniversarea de 75 de ani a debarcării în Normandia.

Ministerul Comerţului din China a informat joi că Beijingul va lua contramăsurile necesare dacă Washingtonul va mări tensiunile comerciale şi că presiunea americanilor a afectat progresul discuţiilor privind comerţul.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat miercuri că escaladarea ameninţărilor privind taxele afectează încrederea de pe pieţele financiare şi ar putea încetini creşterea economică la nivel global.

Secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin, urmează să se întâlnească cu Guvernatorul Băncii Poporului Chinez, Yi Gang, în această săptămână la un summit al liderilor financiari din G20 în Japonia.

Oficialii americani şi mexicani îşi vor relua şi ei discuţiile joi la Washington pentru a evita impunerea unor taxe pentru bunurile mexicane.

Trump a afirmat că nu au fost realizate „destule progrese” privind limitarea imigraţiei ilegale la discuţiile de miercuri cu Mexicul.

El a precizat că taxele de 5% vor fi implementate începând de luni dacă nu vor avea loc progrese. Taxele ar putea ajunge chiar la 25% până la sfârşitul anului.

Comentarii

loading...