Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump afirmă că militarii vor rămâne la frontiera cu Mexic 'atât cât va fi necesar'

Preşedintele american Donald Trump a apărat din nou, sâmbătă, decizia, foarte criticată, de a trimite mii de militari la frontiera cu Mexic, afirmând că aceştia vor rămâne acolo 'atât timp cât va fi necesar', transmite AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

17.11.2018 - 18:56

'Avem importante forţe militare la frontiera de sud, sunt mulţi oameni care încearcă să intre în ţară', a declarat Trump la Casa Albă, înaintea plecării spre California.

Potrivit lui Trump, militarii 'au construit o barieră foarte puternică'.

Misiunea celor aproximativ 5.900 de soldaţi americani desfăşuraţi de-a lungul graniţei sudice este de a veni în sprijinul pazei de frontieră, dar numeroase voci denunţă costul operaţiunii şi îi pun la îndoială utilitatea.

Desfăşurarea militarilor, anunţată de preşedinte în campania premergătoare alegerilor legislative din 6 noiembrie, are ca obiectiv împiedicarea intrării în ţară a caravanelor de migranţi plecaţi pe jos din America Centrală în speranţa că vor putea depune cerere de azil în SUA.

Pe lângă aceşti 5.900 de militari, la frontieră mai fuseseră desfăşuraţi deja 2.100 de rezervişti ai Gărzii Naţionale.

Comentarii