Președintele Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Trump a văzut moartea cu ochii: s-a milogit de Ucraina să poată publica transcriptul discuției

Secretarul de Stat al Statelor Unite Mike Pompeo a obţinut acordul Ucrainei pentru publicarea transcriptului convorbirii telefonice din 25 iulie dintre preşedintele Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit unei postări pe Twitter a lui Trump.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 25.09.2019 - 11:10

”Secretarul de Stat Pompeo a primit permisiunea din partea Guvernului Ucrainei să publice transcriptul convorbirii telefonice pe care am avut-o cu preşedintele ucrainean. Nici ei nu ştiu care este problema. Este o vânătoare de vrăjitoare din partea democraţilor”, a scris Trump pe reţeaua de socializare.

Transcriptul convorbirii urmează să fie publicat în cursul zilei de miercuri.

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi a anunţat marţi declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui SUA Donald Trump, primul pas fiind începerea unei anchete vizând o convorbire telefonică a acestuia cu preşedintele Ucrainei, care a avut loc în vara acestui an.

Donald Trump a reacţionat pe Twitter numind acţiunea împotriva sa o vânătoare de vrăjitoare şi reclamând că democraţii nici măcar nu au aşteptat să vadă transcrierea convorbirii.

Secretarul de presă al Casei Albe Stephanie Grishams i-a criticat pe democraţi, afirmând că ”au distrus orice şansă de progres legislativ pentru oamenii acestei ţări continuând să-şi concentreze toată energia pe atacuri politice partizane”.

Comentarii