9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump a cerut Pentagonului comandament militar pentru spațiu

Trump a cerut Pentagonului comandament militar pentru spațiu

Într-un mesaj adresat secretarului american al apărării Jim Mattis şi publicat de Casa Albă, Trump a dispus, de asemenea, ca Departamentul Apărării să recomande un ofiţer de rang înalt care va coordona acest nou comandament militar.

Noul comandament va funcţiona alături de alte comandamente care coordonează operaţiuni în Europa, America de Sud şi alte regiuni ale lumii, a declarat marţi vicepreşedintele american Mike Pence. El va fi condus de un general cu patru stele şi va prelua responsabilităţile asigurate până acum de şeful Comandamentului Strategic al SUA.

”Astăzi începe o nouă eră a securităţii naţionale americane în spaţiu”, a spus Pence.

El a făcut aceste afirmaţii de la Cape Canaveral (Florida), unde urma să asiste la lansarea unei rachete SpaceX cu un cargo militar. Lansarea a fost însă amânată până miercuri, din cauza unei probleme tehnice.

În zilele următoare, preşedintele Donald Trump va semna un decret care va include planurile de a crea noua aripă a Pentagonului intitulată Forţa Spaţiului a SUA (US Space Force).

Referitor la acest aspect, Mike Pence a precizat că administraţia Trump lucrează împreună cu Congresul pentru ca Forţa Spaţiului să devină deplin operaţională până la finalul anului 2020.

Cele mai citite

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă