Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump a cerut începerea pregătirilor pentru extinderea tarifelor la toate importurile din China

Preşedintele american Donald Trump a cerut vineri începerea pregătirilor pentru extinderea tarifelor comerciale la toate importurile din China, din cauza lipselor progreselor negocierilor pentru oprirea războiului comercial, transmite Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.05.2019 - 10:52

Măsura va însemna aplicarea de tarife punitive pentru alte produse chinezeşti, în valoare de 300 de miliarde de dolari, a anunţat reprezentantul pentru Comerţ al Statelor Unite, Robert Lighthizer, într-un comunicat.

Lighthizer a spus că nu a fost luată încă o decizie finală, care s-ar adăuga măsurii de majorare a tarifelor aplicate unor produse chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, de la 10% la 25%.

În pofida escaladării tensiunilor, Trump şi vicepremierul chinez Liu He au spus că vor continua discuţiile, evitând cel mai grav scenariu, al întreruperii totale a negocierilor dintre cele mai mari două economii ale lumii.

”În ultimele două zile, Statele Unite şi China au avut negpcieri sincere şi constructive referitoare la statutul relaţiilor comerciale dintre cele două ţări”, a scris Trump pe Twitter.

”Între timp, Statele Unite au impus tarife Chinei care ar putea sau nu să fie eliminate, în funcţie de ce se va întâmpla în privinţa viitoarelor negocieri”, a arătat Trump.

Liu a declarat ulterior presei de stat chineze că China şi Statele Unite au convenit să organizeze noi discuţii la Beijing. El a spus că există în continuare diferenţe legate de ”probleme de principiu”, dar că discuţiile au fost constructive şi nu au fost întrerupte.

China a tras înapoi discuţiile săptămâna trecută, când a cerut revizuiri majore ale proiectului de acord comercial. China a dorit eliminarea unor angajamente anterioare referitoare la modificarea unor legi chineze pentru adoptarea unor politici noi, în probleme pornind de la protejarea drepturilor de proprietate intelectuală la transferul forţat de tehnologie.

Comentarii