15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrei alpinişti de renume mondial, consideraţi decedaţi în urma unei avalanşe

Trei alpinişti de renume mondial, consideraţi decedaţi în urma unei avalanşe

Cei trei alpinişti încercau să escaladeze partea estică a muntelui Howse Peak, dar nu au reuşit să ajungă în timp util la punctul de verificare. Autorităţile au început operaţiunea de căutare şi „au identificat dovezi ale producerii unei avalanşe” şi echipamente de alpinism.

Operaţiunea de căutare se desfăşoară cu dificultate, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, precum şi din cauza riscului producerii unei noi avalanşe.

Cei trei alpinişti au fost identificaţi de reprezentanţii North Face, compania de echipamente sportive care îi sponsoriza: David Lama şi Hansjoerg Auer din Austria şi Jess Roskelley din Statele Unite.

Ruta aleasă de cei trei alpinişti este rar utilizată, din cauza dificultăţii. Muntele Howse Peak, cu o înălţime de 3.295 metri, este situat în provincia canadiană Alberta.

Roskelley era cunoscut pentru escaladarea Muntelui Everest la vârstă de 20 de ani în anul 2003, astfel devenind, la acea vreme, cea mai tânără persoană care să escadaleze vreodată cel mai înalt munte din lume. De asemenea, Lama şi Auer erau alpinişti de talie mondială, renumiţi pentru escaladarea unora dintre cele mai dificile trasee din lume, transmite Reuters.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă