13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalTragedie în Rusia. Un soldat și-a împușcat mortal opt colegi

Tragedie în Rusia. Un soldat și-a împușcat mortal opt colegi

Un comunicat al armatei menţionează că soldatul care a deschis focul a fost arestat şi că se crede că drama s-a produs pe fondul unei posibile “căderi nervoase datorate unor circumstanţe personale, nelegate de serviciul militar”.

Tragedia a avut loc la o facilitate militară pentru reparaţii şi întreţinere din regiunea sud-estică Zabaikalski, în apropiere de graniţa cu China şi Mongolia.

Soldatul a tras cu arma de serviciu, în timpul schimbului de gardă de seară, a mai indicat comunicatul citat de agenţia de presă rusă TASS.

Cei doi răniţi au fost spitalizaţi şi viaţa acestora nu este în pericol, a precizat armata.

În Rusia, serviciul militar obligatoriu, cu o durată de un an, se “bucură” de o proastă reputaţie, dată mai ales de practicile “ritualurilor de iniţiere” violente, cu toate că situaţia s-a mai îmbunătăţit în ultimii ani.

Potrivit agenţiei TASS, care a citat o sursă ce a dorit să i se păstreze anonimatul, doi dintre cei ucişi vineri erau ofiţeri, ceilalţi fiind recruţi şi militari angajaţi pe bază de contract.

O echipă a Ministerului rus al Apărării condusă de ministrul adjunct Andrei Kartapolov a fost trimisă la locul incidentului, a menţionat canalul de televiziune al armatei, Zvezda.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă