3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalTragedie în Alpi. Trei alpiniști francezi au murit pe Mont Blanc

Tragedie în Alpi. Trei alpiniști francezi au murit pe Mont Blanc

Cei trei nu erau însoţiţi de un ghid şi se pare că au căzut într-o prăpastie în timp ce coborau, a precizat pentru AFP adminstraţia departamentului Haute-Savoie, din estul Franţei.

Masivul Mont-Blanc, situat la graniţa din Franţa şi Italia, frecventat de un număr mare de turişti în această vară, motiv pentru care, din 14 iulie, autorităţile locale au restricţionat accesul pe traseul clasic prin vârful Gouter.

Potrivit informaţiilor disponibile, alpiniştii implicaţi în accident nu au folosit acest traseu.

Din cauza restricţiilor, „expediţiile se fac pe alte trasee”, a explicat pentru AFP Pascal Favier, directorul oficiului de turism din comuna Contamines-Montjoie, localitatea unde a avut loc accidentul, citează Agerpres.

„Expediţia durează două zile, prin refugiul Conscrits, la circa 2.500 de metri, şi urcă până la altitudinea de 3.600 de metri. Poate fi periculos. Este o porţiune dificilă cu gheaţă şi trebuie luate toate măsurile de precauţie. În ziua de astăzi, unii abordează muntele într-o manieră diletantă”, a spus Favier.

Anul trecut, 14 persoane şi-au pierdut viaţa, comparativ cu 9 în 2016, iar două au fost date dispărute pe traseele spre Mont-Blanc, cel mai înalt vârf din Europa occidentală, cu o altitudine de 4.810 metri.

În contextul acestei serii de decese, deseori cauzate de imprudenţă sau de lipsa de experienţă la altitudini mari, primarul comunei Saint-Gervais (în est), Jean-Marc Peillex, a instituit un ordin municipal în august 2017, obligând toţi alpiniştii care folosesc traseul prin vârful Gouter, supranumit „traseul regal”, să fie echipaţi corespunzător, conform listei furnizate în anexa ordinului.

Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă