Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tragedie în Alpi. Trei alpiniști francezi au murit pe Mont Blanc

Trei alpinişti care escaladau prinşi de aceeaşi cordelină şi-au pierdut viaţa joi dimineaţă în sectorul francez al Dômes de Miage, la o altitudine de circa 3.600 de metri, în masivul Mont-Blanc, au precizat surse din cadrul echipei salvamont, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Mihai Cernea 0 comentarii

02.08.2018 - 19:59

Cei trei nu erau însoţiţi de un ghid şi se pare că au căzut într-o prăpastie în timp ce coborau, a precizat pentru AFP adminstraţia departamentului Haute-Savoie, din estul Franţei.

Masivul Mont-Blanc, situat la graniţa din Franţa şi Italia, frecventat de un număr mare de turişti în această vară, motiv pentru care, din 14 iulie, autorităţile locale au restricţionat accesul pe traseul clasic prin vârful Gouter.

Potrivit informaţiilor disponibile, alpiniştii implicaţi în accident nu au folosit acest traseu.

Din cauza restricţiilor, „expediţiile se fac pe alte trasee”, a explicat pentru AFP Pascal Favier, directorul oficiului de turism din comuna Contamines-Montjoie, localitatea unde a avut loc accidentul, citează Agerpres.

„Expediţia durează două zile, prin refugiul Conscrits, la circa 2.500 de metri, şi urcă până la altitudinea de 3.600 de metri. Poate fi periculos. Este o porţiune dificilă cu gheaţă şi trebuie luate toate măsurile de precauţie. În ziua de astăzi, unii abordează muntele într-o manieră diletantă”, a spus Favier.

Anul trecut, 14 persoane şi-au pierdut viaţa, comparativ cu 9 în 2016, iar două au fost date dispărute pe traseele spre Mont-Blanc, cel mai înalt vârf din Europa occidentală, cu o altitudine de 4.810 metri.

În contextul acestei serii de decese, deseori cauzate de imprudenţă sau de lipsa de experienţă la altitudini mari, primarul comunei Saint-Gervais (în est), Jean-Marc Peillex, a instituit un ordin municipal în august 2017, obligând toţi alpiniştii care folosesc traseul prin vârful Gouter, supranumit „traseul regal”, să fie echipaţi corespunzător, conform listei furnizate în anexa ordinului.

Comentarii

loading...